Arie Goedhart

Schilder / tekenaar

 

www.ariegoedhart.exto.nl

arie-gokegoedhart@live.nl

 

Roerdomplaan 12

7905 EG Hoogeveen

(0528)-267855

 

ARIE GOEDHART (postuum)

 

Welkom op mijn pagina.

Ik woon en werk in Hoogeveen in de prachtige provincie Drenthe. Om zo midden in de natuur te wonen vind ik een voorrecht en een onuitputtelijke bron van inspiratie. De kleuren, de vormen van bomen, het verstilde landschap: ik probeer het in mijn werk vast te leggen zoals het zich voordoet in elk seizoen en bij alle weersomstandigheden.

 

Mijn leven lang heb ik naast mijn werk getekend en geschilderd en ik ben zoals men dat noemt een autodidact.

Joop Neutel, oud-mentor van de schilder- en tekenclub "Het Palet" in Hoogeveen, stimuleerde mij om te gaan schilderen.

Henk Molenaar, kunstenaar in Delft, was de inspirator voor het maken van pentekeningen, een techniek die mij zeer lief is.

Tibor Kadar, leraar aan de kunstacademie in Vesprem, Hongarije, stimuleerde mij in 1994 om vooral op groter formaat te gaan werken, hetgeen ik nog steeds doe.

 

In een commentaar op een solotentoonstelling schreef Gerard van der Weerd, kunstenaar in Hoogeveen over mijn werk: "Arie Goedhart komt met eerlijk werk, recht uit het hart. Ingetogen in zijn pentekeningen, uitbundig in zijn kleurgebruik, landschappen met sfeer. Arie Goedhart geniet van zijn werk en beheerst duidelijk verschillende technieken."

 

Mijn werk is te zien in mijn atelier in Hoogeveen, op kunstmarkten en permanent in de vaste collectie van Galerie Afterdaan te Elim en Galerie Veldpape te Winschoten.

 

Momenteel werk ik aan een project waarbij ik alle Hunebedden van Drenthe bezoek en teken.

 

• Hunebed nummer D53 in Havelte.

 

• Mencingen bos bij Roden