Gert Veldman

Stedenbouwkundig ontwerper, ruimtelijk vormgever,

       tekenaar en schilder

 

gveldmanh@gmail.com

 

http://drenthekunstbreed.nl/kunst/kunstenaar.asp?id=3206

 

Rietland 15

7909 HP Hoogeveen

(0528)-230905

 

GERT VELDMAN

 

Gert Veldman (1945, Zwolle) woont sinds 1970 in Hoogeveen. Van jongs af aan heeft hij altijd getekend en geschilderd en met veel interesse gekeken naar de ruimtelijke invullingen om hem heen. Op de middelbare school neemt zijn tekenleraar hem mee naar buiten en van hem leert hij tekenen en schilderen naar de natuur.

In 1961 wint hij op school de 1e prijs tekenen. Na de middelbare school volgt hij teken- en schilderlessen aan de kunstschool Gerard Terborch in het Zwolse Hopmanshuis en krijgt er les van Joep Wiertz en Kees Graswinckel. Hij volgt ook teken- en schilderlessen, kunstgeschiedenis en kleurenleer aan de LOI.

 

Hij begint zijn loopbaan als stedenbouwkundig tekenaar en ontwikkelt zich tot stedenbouwkundig ontwerper en vormgever van onze openbare ruimte. Aan het eind van 2005 gaat hij met vervroegd pensioen bij de gemeente Hoogeveen. Nu houdt hij zich dagelijks bezig met zijn passie beeldende kunst. Hij is allround en heeft naast zijn werk ook veel getekend en ontworpen voor de kerk, voor verenigingen, voor bedrijven en voor particulieren. Als ruimtelijk ontwerper heeft hij geleerd hoe de bebouwing, onze woonomgeving en het landschap er niet alleen esthetisch uit kunnen zien maar ook hoe ze technisch in elkaar zitten. Een rijke schat aan kennis waar hij veel profijt van heeft.

 

De inspiratie, de onderwerpen

Gert werkt met verschillende teken- en schildermaterialen en is steeds op zoek naar nieuwe uitdrukkingsvormen. Zijn werk is veelal figuratief. Hij houdt van het prachtige licht en is een bewonderaar van het Impressionisme en van ons eigen Noordelijk Realisme. Hij houdt van landschappen, figuren, portretten en van interessante en verrassende taferelen uit ons dagelijkse leven. In zijn schilderijen streeft hij naar een harmonieus kleurgebruik. Zijn potlood-, pen- en pasteltekeningen zijn zacht en gedetailleerd getekend. Veel schetst hij op locatie in binnen- en buitenland. Zijn schetsboek gaat altijd mee op reis.

 

Opdrachten

In nauw overleg ontwerpt hij ruimtelijke invullingen en tekent of schildert hij de onderwerpen waar uw belangstelling naar uit gaat. Hij verzorgt artist impressions voor uw bedrijf en maakt illustraties voor uw verhalen- of gedichtenbundel.

 

Exposities

Zijn werk wordt op gepaste locaties tentoongesteld. Als eenmanstentoonstelling, in groepsverband, of bij culturele ontmoetingen in huiselijke kring.