Janneke Wiersma

Beeldend kunstenaar

 

Tulpenstraat 6

9411 GM Beilen

06 432 435 45

www.janneke-wiersma.nl

 

JANNEKE WIERSMA

Janneke Wiersma geboren in 1986 in het Friese dorpje Holwerd, was vanaf haar jonge leeftijd al bezig met tekenen. In het laatste jaar van de basisschool kreeg ze voor het eerst tekenles van kunstenaar Peter van Houten en leerde ze andere technieken bij. Zoals het werken met pastelkrijt, plakkaat- en olieverf.

 

 

Haar opleidingen waren erg divers, van verzorging tot later een opleiding in de reclame bij het CIBAP in Zwolle en Communicatie en Multimedia Design aan de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden. Een jong talent die in deze tijd prijzen won met zowel haar traditionele als digitale werken. Gewonnen prijzen: Jong talent award Senseo art contest, 5e plaats Guildwars 2006 art contest en een 5e plaats webdesigner magazine webdesign wedstrijd.

 

 

Het huidige werk van Janneke bestaat met name uit acryl, aquarel, tekeningen en een combinatie daarvan. In ruwe schetsen zowel traditioneel als digitaal worden de composities al bepaald en soms tussentijds aangepast, om daarna in verschillende verf technieken uit te voeren. Het resultaat zeer gedetailleerde en realistische portretten van dieren en/of mensen. De inspiratie haalt ze met name uit leesboeken, de computer (pinterest.com), tijdens wandelingen door de Drentse natuur en tijdens de vakantie in Oostenrijk.