Kees van Rijen

Beeldend kunstenaar

 

Nijlanderstraat 16

9451 BM Rolde

(0592)-242560

cvanrijen@home.nl

http://www.keesvanrijen.nl

 

KEES VAN RIJEN

 

Ik schilder op doek en papier met acrylverf, gestileerd figuratief werk, mens en diermotieven. Vooral vogels en vissen spreken mij erg aan.

Mijn werk is vrolijk en speels, kleurrijk en toch duidelijk geconstrueerd. Vlakverdeling, omlijning, kleurstelling zijn zo afgewogen dat het warm aanvoelt en overkomt als een harmonieus geheel. Met mijn werk probeer ik een opgewekte indruk te maken, en heb mij laten beinvloeden door de Cobra groep, de late Corneille en bijvoorbeeld vroeg Mexicaanse schilderingen.

 

 

Ook neem ik de mogelijkheid om in mijn stijl wat abstracter te werken en te zoeken naar andere technieken en mogelijkheden,ik heb ervaren dat dit mij erg aanspreekt en mijn eigen stijl breder maakt, zonder geheel uit het kleurrijke Cobra te stappen.

 

 

In 2001 ben ik gestart met exposeren in diverse galeries en openbare gelegenheden. Ook ontwerp ik kunstkaarten, artbags en boekenleggers welke ik samen met mijn schilderijen verkoop op de meest toonaangevende kunstmarkten. De opvallende en vrolijke stijl in mijn werk wordt door velen gewaardeerd zowel door jong als oud. Het plezier in het schilderen is voor mij een belangrijke drijfveer om steeds verder te professionaliseren als Beeldend Kunstenaar.

 

Daarom heb ik mij in 2003 aangesloten bij de Sociëteit Drentse Kunstenaars en vanaf 2003 lid van de Stichting Beeldend Kunstenaars Aa en Hunze en was bestuurslid van 2005 tot 2010. (www.beeldendekunstaaenhunze.nl). Met ingang van 2008 ben ik ingeschreven bij het CBK Drenthe.(www.cbkdrenthe.nl)