Marjolijn van Ginkel

Beeldend kunstenaar

 

www.marjolijnvanginkel.nl marjolijnvanginkel@live.nl

 

Ruinerbrink 350

                       7812RS Emmen.

                    0591346430

0618443284

 

MARJOLIJN VAN GINKEL

 

Marjolijn van Ginkel woont en werkt in de landelijke omgeving van de Drentse plaats Schoonebeek. In de rust en ruimte van deze omgeving en de beslotenheid van haar atelier ontstaan unieke werken met ieder een eigen kleur en compositie. Er is sprake van een eigen, herkenbaar handschrift. Dit uit zich – heel bepalend voor werk van Marjolijn – in een spel van vorm en kleur.

 

Gekerfde teksten en regelmatig terugkerende mensfiguren, anoniem, zonder gezicht, ontstaan na een proces van verf opbrengen, wegnemen, poetsen en schuren prikkelen de fantasie, dagen uit en suggereren veel.

 

Er wordt een beroep gedaan op de eigen interpretatie van de toeschouwer. Het artistieke spel van Marjolijn speelt met beelden, ervaringen en emoties uit het heden en verleden, krijgt voortdurend nieuwe impulsen en vindt een vertaling in een schijnbaar onbevangen, maar tegelijkertijd delicaat, kleurgebruik en een boeiende omgang met gevoelige patronen.

 

Kleuren, vormen, verrassende technieken en materiaalgebruik maken ons deelgenoot van een even fantastische als confronterende ontdekkingsreis. Haar werk vindt inmiddels reeds langere tijd toenemende waardering in binnen- en buitenland.